· Tamien clamaus pastisets.
Pastels de l'alma
|
mantecaus
|
750 /250gr. de aazeite d'oliba
| |
250 /un vas gr. de anís
|
|
3/1,5guegos (0,5 barniz)
|
2
|
200/100 gr. de asucre
|
|
300/90 gr. de maizena
|
|
1.200 /400gr. de farina
|
300 +100 de amellas
|
Ta el farziu:
|
|
1 kg. De capell de ánchel
|
Marzipan(*)
|
100 gr de mele
|
Se barrecha tot dica formar una masa homochenea, bella
cosa toba. Se fan bolas y s'aplanan que quede una pasta delgada. Se moldean en
forma de rulo ta meter o farciu en una metat y se zarran como si estase una
empanada.
T'o farciu, se mezclan bien o cabello
d'ánchel y a melel; se bulca en o centro d'as masitas y se zarra.
Dimpués se leba tot a l' forno.
Se fornea a 210ºC. entre uns 13 menutos y se revisa dica sian doraus.
Se abienta amb asucre.
Se guardan en una llauna(una chimana)
No hay comentarios:
Publicar un comentario