domingo, 18 de mayo de 2014

·OS PASTELS DE L'ANIMA U MANTECAUS



·      Tamien clamaus  pastisets.




Pastels de l'alma
mantecaus
750 /250gr. de aazeite d'oliba
250 /un vas gr. de anís

3/1,5guegos (0,5 barniz)
2
200/100 gr. de asucre

300/90 gr. de maizena

1.200 /400gr. de farina
300 +100 de amellas
Ta el farziu:

1 kg. De capell de ánchel
Marzipan(*)
100 gr de mele


Se barrecha  tot dica formar una masa homochenea, bella cosa toba. Se fan bolas y s'aplanan que quede una pasta delgada. Se moldean en forma de rulo ta meter o farciu en una metat y se zarran como si estase una empanada.
T'o farciu, se mezclan bien o cabello d'ánchel y a melel; se bulca en o centro d'as masitas y se zarra.
Dimpués se leba tot a l' forno. Se fornea a 210ºC. entre uns 13 menutos y se revisa dica sian  doraus.
Se abienta amb asucre.

Se guardan en una llauna(una chimana)

No hay comentarios:

Publicar un comentario