domingo, 18 de mayo de 2014

REZETA DE SAN BALERO

A rezeta se mete ta San Balero ,en Zaragoza encara que se puede fer n'autras datas, ye pareixa o Rosco de Nadal i a o mesmo tiempo diferent.Ye unatra d'as nuestas lamineryas.

Ingredients ta un gran rosco.


  • 250 grs de farina ta pizzas.
  • una pizca de sale
  • 50 grs d'asucre
  • liquido( 160 grs total):
  • 4 cullaretas d'azeite d'oliba
  • 1 guego (reservas a clara ta barnizar
  • 1 vas chicot de ron o una cullara
  • 2 cullaras d'augua d'azahar
  • 1 ralladura de narancha
  • 80 grs de leit


Prozes

  1. N' a bazia redona (bol) barrechas por iste riedo: os guegos, l' asucre,ra sale,l'azeite, ra rayadura, i totz o demas. Duran 1 menuto.
  2. Masas a barrecha duran 5 menutos mes.Si fa menester mete farina n'as tuyas mans.A masa ba ser suau encara que no melosa.
  3. Se deixa reposar 20 menutos cubierto con un drapo d'algodon i con calor debaixo.Pue estar con un un plato con auguachina calien debaixo.
  4. Quan i haiga a o mens  duplicau a suya masa.Se quita y da forma sobre un papell de forno, deixand un gran gueco.Se puede decorar agora u pero abance.
  5. Se mete entre 15 menutos en o forno a 60º, dica que puye fuerte.
  6. Se decora si no no has feito abans,barnizar con a clara bien barreixada,ciresas confitadas, pelle de narancha y fruitas escarchadas, amella molida i por dencima asucre.
  7. Se fica al forno a 200º, quan sia dorau se saca, puetz comprobar que eta feito con una agulla de fer cherseis u amb un  puncho morun.
  8. No ye convenient deixar-o muito tiemp pus se puede quedar chasco o sec.
  9. Arcidas con crema u nata.U con todas as dos como lo feba en a Patelería Dolader de Zaragoza.S'a de meter una qualsiquiera coseta de sospresa dintre, muitos ans abans yera una faba.

Ta sucar-se  os didos !
I cudiau amb ra faba!

Un autro prozes:

Ingredients ta un gran rosco.


  • 250 grs de farina fina o de forza .
  • 25 grs, de leba de panader.
  • una pizca de sale
  • 100 grs d'asucre
  • 2 cullaretas d'azeite d'oliba
  • 50 grs de manteca
  • 1 guego (reservas a clara ta barnizar
  • 1 vas chicot de ron o una cullara
  • 2 cullaras d'augua d'azahar
  • 1 ralladura de narancha
  • 80 grs de leit
  • fruta escarchata
Prozes

  1. N' a bazia redona (bol) barrechas por iste riedo: os guegos, l' asucre,ra sale,l'azeite, ra rayadura, a leba barechada con leite tieda i totz ro demas. Duran 1 menuto.
  2. Masas a barrecha duran 5 menutos mes.Si fa menester mete farina n'as tuyas mans.A masa ba ser suau encara que no melosa.
  3. Se deixa reposar 20 menutos cubierto con un drapo d'algodon o con plastico de cusina i con calor debaixo.Pue estar con un un plato o bazia con auguachina calien debaixo( al banyo Maria).Bareixas otra begada i ro metes una autra begada no bol amb o  drapo.
  4. Quan i haiga a o mens  duplicau a suya masa.Se quita y da forma sobre un papell de forno, deixand un gran gueco.Se puede decorar agora u pero abance.
  5. Se mete entre 15 menutos en o forno a 60º, dica que puye fuerte.
  6. Se decora si no no has feito abans,barnizar con a clara bien barreixada,ciresas confitadas, pelle de narancha y fruitas escarchadas, amella molida i por dencima asucre.
  7. Se fica al forno a 200º, quan sia dorau se saca, puetz comprobar que eta feito con una agulla de fer cherseis u amb un  puncho morun.
  8. No ye convenient deixar-o muito tiemp pus se puede quedar chasco o sec.
  9. Arcidas con crema u nata.U con todas as dos como lo feba en a Patelería Dolader de Zaragoza.S'a de meter una qualsiquiera coseta de sospresa dintre, muitos ans abans yera una faba.

Bi an muitas ocasions ta minchar iste rosco n'Aragon espezialment n Saragossa durant tot Chinero: .Reies, San Blas, San Anton , Santa agueda ... y San Balero!










No hay comentarios:

Publicar un comentario