Ingredients ta un gran rosco.
- 250 grs de farina ta pizzas.
- una pizca de sale
- 50 grs d'asucre
- liquido( 160 grs total):
- 4 cullaretas d'azeite d'oliba
- 1 guego (reservas a clara ta barnizar
- 1 vas chicot de ron o una cullara
- 2 cullaras d'augua d'azahar
- 1 ralladura de narancha
- 80 grs de leit
Prozes
- N' a bazia redona (bol) barrechas por iste riedo: os guegos, l' asucre,ra sale,l'azeite, ra rayadura, i totz o demas. Duran 1 menuto.
- Masas a barrecha duran 5 menutos mes.Si fa menester mete farina n'as tuyas mans.A masa ba ser suau encara que no melosa.
- Se deixa reposar 20 menutos cubierto con un drapo d'algodon i con calor debaixo.Pue estar con un un plato con auguachina calien debaixo.
- Quan i haiga a o mens duplicau a suya masa.Se quita y da forma sobre un papell de forno, deixand un gran gueco.Se puede decorar agora u pero abance.
- Se mete entre 15 menutos en o forno a 60º, dica que puye fuerte.
- Se decora si no no has feito abans,barnizar con a clara bien barreixada,ciresas confitadas, pelle de narancha y fruitas escarchadas, amella molida i por dencima asucre.
- Se fica al forno a 200º, quan sia dorau se saca, puetz comprobar que eta feito con una agulla de fer cherseis u amb un puncho morun.
- No ye convenient deixar-o muito tiemp pus se puede quedar chasco o sec.
- Arcidas con crema u nata.U con todas as dos como lo feba en a Patelería Dolader de Zaragoza.S'a de meter una qualsiquiera coseta de sospresa dintre, muitos ans abans yera una faba.
I cudiau amb ra faba!
Un autro prozes:
Ingredients ta un gran rosco.
- 250 grs de farina fina o de forza .
- 25 grs, de leba de panader.
- una pizca de sale
- 100 grs d'asucre
- 2 cullaretas d'azeite d'oliba
- 50 grs de manteca
- 1 guego (reservas a clara ta barnizar
- 1 vas chicot de ron o una cullara
- 2 cullaras d'augua d'azahar
- 1 ralladura de narancha
- 80 grs de leit
- fruta escarchata
Prozes
- N' a bazia redona (bol) barrechas por iste riedo: os guegos, l' asucre,ra sale,l'azeite, ra rayadura, a leba barechada con leite tieda i totz ro demas. Duran 1 menuto.
- Masas a barrecha duran 5 menutos mes.Si fa menester mete farina n'as tuyas mans.A masa ba ser suau encara que no melosa.
- Se deixa reposar 20 menutos cubierto con un drapo d'algodon o con plastico de cusina i con calor debaixo.Pue estar con un un plato o bazia con auguachina calien debaixo( al banyo Maria).Bareixas otra begada i ro metes una autra begada no bol amb o drapo.
- Quan i haiga a o mens duplicau a suya masa.Se quita y da forma sobre un papell de forno, deixand un gran gueco.Se puede decorar agora u pero abance.
- Se mete entre 15 menutos en o forno a 60º, dica que puye fuerte.
- Se decora si no no has feito abans,barnizar con a clara bien barreixada,ciresas confitadas, pelle de narancha y fruitas escarchadas, amella molida i por dencima asucre.
- Se fica al forno a 200º, quan sia dorau se saca, puetz comprobar que eta feito con una agulla de fer cherseis u amb un puncho morun.
- No ye convenient deixar-o muito tiemp pus se puede quedar chasco o sec.
- Arcidas con crema u nata.U con todas as dos como lo feba en a Patelería Dolader de Zaragoza.S'a de meter una qualsiquiera coseta de sospresa dintre, muitos ans abans yera una faba.
Bi an muitas ocasions ta minchar iste rosco n'Aragon espezialment n Saragossa durant tot Chinero: .Reies, San Blas, San Anton , Santa agueda ... y San Balero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario