domingo, 31 de enero de 2016

REZETA AMILLORATA DE ROSCO U BOLLETS (PEITOS DE LA SANTA AGUEDA).



Ingredients:

  • 4 basos de farina normal u de forza(300Gs)
  • 25 grms de leba fresca de fornero / 10 grms seca
  • 1/2 baso d'augua tebia
  • Sucre un baso/100 grms
  • Sale
  • 30 grms de mantega
  • 1 guego
  • Augua d'Azahar
  • Rayadura de nrancha.
  • Guindas,fruita escarchata,
  • 1 baset de bino de xerez u ranzio


1)Desléir a leba en l'augua tebia con un cullareta de sucre,deixar reposar dica que empezipie ta gurguxiar (10 u 15 menutos)
2)Mientres ,retirar un poquet de clara d'o guego t'a decoraczión.
3) Barrechar e bater o zucre ,o guego,a mantega disuelta en leit tebia e ros de demás ingredients,esceptuando ra  farina.
4)Barrechar a meter d'a farina zernita con a leba(s'ouserba una reazión)
6) Chitar os ingredients  mezclaus y dimpués a resta d'a farina.
7) Masar intre 5 u 10 menutos.
8) Deixar reposar dica que dople a suya grandaria,protechiu por un drapo u plastico.Se quita e se le da traza sobre papell de forno.
9) Meter en o forno precalentau a 80º C. deixar allí 20 menutos  e incrementar a potezcia a 180º dica que oservemos que s'ha cociu(empecipia a tener color turrada.
10)Barnizar con a clara i espolboriar con sucre (se puet decorar  con guindas.
11)Meter a o grill dica que síga dorau.Sacar.

Puetz tagafar a forma de rosco de Reyes , de SanBalero, Santo Antón-Sant Blas,Santa Águeda,Bara de San José , trena, bollets etc.?

No hay comentarios:

Publicar un comentario